16 Ağustos 2013 Cuma

Ev Dekorasyonu Tüyoları


Günümüz yoğun metropol yaşamında, evimize döndüğümüzde bir nebze olsun rahatlamak, o kargaşadan uzaklaşıp doğadaymışız gibi hissetmek isteriz. Yaşadığımız mekanları da buna göre düzenleriz. İnsanın güzel bir atmosferde bulunması ruhunu dinlendirir, mutluluk yayar. Bu nedenle iç dekorasyon hayatımızın önemli bir parçasıdır. Evimizin en çok yer kaplayan alanı duvarlara aittir. Duvar kağıdı dış dünyayı izole ederek bize yepyeni bir görüntü oluşturmamızda yardımcı olur. Sanat, nostalji, modernlik, ferahlık hepsini bir arada sunan duvar kağıtları iç dekorasyonun temelidir.
 

Desen, doku ve renk çeşitleriyle bezeli duvar kağıtları, duvarlarımızı birer sanat eserine dönüştürüyor. Duvar kağıtlarının geri dönüşüm özelliği, sağlıklı ve doğal olması gibi artı yönleri vardır. Yapısı, ses ve ısı izolasyonuna katkı sağlar. Ekonomik olmasının yanı sıra uzun süre dayanıklıdır. Duvar kağıdı oldukça kolay bir uygulamayla yerleştirilir ve rahatça değiştirilebilir. Kir ve leke barındırmaz, hijyeniktir. Sünger ve bez yardımıyla kolayca temizlenir. Duvar kağıdının rengi uzun yıllar solmaz. İç dekorasyon düzenlemesinde koltuk takımı ve mobilya renkleri ile duvar kağıtlarınızın uyumlu olmasına özen gösterin. Küçük odaları koyu renkler ve ağır desenler ile bezenmiş duvar kağıdı ile kaplamayın. Koyu ve karmaşık desenler odayı olduğundan daha boğucu ve ufak gösterecektir. Duvar kağıdı özel bir tutkal ile uygulanır. Uygulama yapılacak mekanın ve yüzeyin özelliklerine göre doğru teknik ve ürün seçimi yapılmalıdır.

Duvar kağıdının üretim tekniği ve malzeme yapısı gereği birçok çeşidi vardır. Bunların en bilinenleri, simplex duvar kağıdı, emboss duvar kağıdı, vinyl esaslı duvar kağıdı, boyanabilir duvar kağıdı gibi çeşitleridir. Boyanabilir duvar kağıdı, birçok farklı çeşide sahip olan vinyl esaslı bir kağıttır. Duvara uygulama yapıldıktan sonra istenildiği kadar boyanabilme özelliğine sahiptir.
 

Son zamanlarda en çok tercih edilen modellerden biri tuğla desenli duvar kağıtlarıdır. Duvarı tuğla ile kaplatmak fazla maliyetli ve uzun süren bir işlem olduğu için bu duvar kağıdı gerçekçi dokusuyla güzel bir görüntü oluşturmaktadır. Ofislerde ise genellikle tipografik desenlerle bezenmiş olan duvar kağıtları tercih edilmektedir. Bu duvar kağıtları, ofise kurumsal ve şık bi görünüm katar.

Duvar kağıdını tamamlayan bir diğer iç dekorasyon ürünü perdelerdir. Duvar kağıdınıza uygun perdeyi seçmeniz evinizin ışığını ferahlığını ortaya çıkarır. Son dönemlerde tercih edilen jaluzi modeli farklı renk seçenekleri ile çok şık durmaktadır. Özellikle ofislerde sıkça tercih edilen jaluziler kullanımı kolay yapıya sahiptir. Tül ve güneşlik kullanmak yerine jaluzinin ayarlanabilir yapısı sayesinde güneşin odanıza ne kadar gireceğine kendiniz karar verirsiniz. Birçok farklı materyalden yapılabilen jaluziler dekorasyonunuzu tamamlamanıza yardımcı olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder