16 Ağustos 2013 Cuma

Perde ve Dekorasyon Stilleri


"Dekorasyonun tamamlayıcı noktalarından biriside perdelerdir. Perde, duvar kağıdı ve mobilyalara göre seçilerek dekorasyon yapılan alanı dengeye kavuşturur. Birçok markaya ait farklı tasarımlarda perde çeşidi vardır. Bu nedenle dekorasyon yapacaklar için geniş bir yelpaze bulunur.
Canvas Tablo



Perde alınacak ortamın büyüklüğü, duvar rengi, mobilya stilleri ve tavan yüksekliği önemlidir. Tavanı dar bir alan için kısa perde modelleri daha iyi olacaktır. Büyük ve geniş alanlara kanatlı ve drapeli perdeler daha şık dururken, dar alanlarda bağcıklı perde, düz perde ya da stor perde daha idealdir.

Dekorasyon odadan odaya farklılık gösterdiği gibi mekana göre de farklılık gösterir. Bir ofis ile bir evin dekorasyonu aynı olmayacaktır. Hatta bir evin odaları arasında dahi dekorasyon farklılıkları yaşanır. Dekorasyon yapılırken kişisel zevkler göz önünde bulundurularak geleneksel, dinamik, sade ya da modern bir tarz benimsenebilir. Son yıllarda İskandinav ülkelerinde görmeye alışık olduğumuz minimal dekorasyon tarzı ülkemizde de benimsenmeye başladı. Minimal eşya kullanımı ve beyaz ağırlıklı bu dekorasyon stili evi oldukça ferah gösteriyor. Yastık, tablo ve vazo gibi aksesuar detaylarıyla ise bu beyaz fona renk katılıyor.
Fon Perde


Perde almaya karar verdiyseniz öncelikle dekorasyonunuz ve duvar renginizi bir incelemenizde fayda var. Dekorasyon koyu hatlara sahip ise açık renk bir perde dengeyi sağlayacaktır. Bu durum tam tersi de olabilir. Açık renk bir dekorasyona koyu renk bir perde büyüleyici bir etki yaratabilir. Çocuk odası, mutfak, ofis, yatak odası ve salon perde kullanımı açısından farklılıklar gösterir. Bağcıklı perde ve stor perde modelleri ağırlıklı olarak mutfaklarda kullanılır. Bu tercihin sebebinin başında bu perdelerin pratik olması vardır. Aynı zamanda bağcıklı perde mutfağa çok tatlı bir görünüm katarken, stor perde modelleri ise az koku ve kir tutmalarıyla mutfakların vazgeçilmezi oluyor.

Ofis için perde modeli bakılıyorsa jaluzi veya stor perde uygun olacaktır. Jaluzi perde modelleri güneş ışığının istenilen şekilde odaya girmesini sağlayarak pratiklik sağlar."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder