19 Eylül 2014 Cuma

Eve Göre Banyo Dolabı Seçimi

Yaşam alanlarını dekore ederken evin her bölümüne uygun mobilyaları kullanmak oldukça önemlidir. Çünkü seçilen mobilyaların kullanılan alana uygun olmaması hem mobilyaların kullanım ömrünü kısaltmakta hem de kullanışsız olmaları nedeniyle alanların fonksiyonelliğini düşürmektedir.
Salon ve oturma odaları için mobilya seçerken alanın genişliği göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; salon darsa büyük mobilyalar çok fazla tercih edilmemeli ve birden fazla işlevi olan mobilyalar tercih edilmelidir. Sandıklı koltuklar, raf sistemleri, duvar üniteleri gibi ürünler dar salonlar için idealdir. Ayrıca mobilya seçimi yapılırken gereksiz mobilyalara yer verilmemesi, salon ve oturma odalarının kalabalık ve göz yorucu bir görünüme sahip olmasını engelleyecektir.
Banyo evin en sık kullanılan ve en çok kire maruz kalan alanlarından bir tanesidir. Bu nedenle banyo dolabı, duşa kabin gibi mobilyaların seçimi yapılırken kaliteli malzemelerden üretilmiş olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü gün içinde birçok kez kullanılan bu ürünlerin dayanıklı olması, bu mobilyaları uzun vadeli olarak kullanabilmenizi sağlayacaktır.



Banyo ve lavabolar için mobilya seçimi yapılırken, suya dayanıklı malzemelerden üretilmiş olanlarının seçilmesi doğru bir tercih olacaktır. Özellikle banyo dolabı ve rafların suya dayanıklı olması, mobilyaların kullanım ömrünün uzun olması açısından önemlidir. Banyo için seçilen ürünlerin kolay ve pratik bir şekilde temizlenebilir olması da banyonun hijyeni ve kullanışlılığı açısından önemlidir.
Yatak odaları için mobilya seçimi yapılırken odanın maksimum seviyede güneş almasını sağlayacak şekilde ürünler seçilmelidir. Bu sayede odada ferah ve aydınlık bir görünüm elde edilebilir. Yatak odaları bireylerin sağlıklı bir şekilde dinlenebilmesini sağlayacak şekilde dekore edilmelidir. Bu nedenle göz yorucu ve parlak renkli mobilyalar yerine daha yumuşak tonlarda ve az sayıda mobilya seçilmesi daha doğru olacaktır.


Ev dekore ederken yansıtılmak istenilen tarza uygun mobilya seçilmesi evin bölümleri arasında da bir bütünlük oluşturulmasını sağlayacaktır. Mobilyaların sadece estetik bir görünüm amaçlı seçilmemesi aynı zamanda kullanışlı olması da evin fonksiyonelliğini arttıracaktır. Doğru mobilya seçimi sayesinde dekore ettiğiniz alanlarda hem estetik bir görünüm yakalayabilir hem de bu alanların verimliliğini arttırabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder