25 Şubat 2014 Salı

Dekorasyon Yaparken Ürün ve Mobilya Seçimi

Ev dekorasyonu için dekoratif malzemelerin doğru seçilmesi oldukça önemlidir. Dekorasyon yapılırken seçilecek küçük dekoratif ürünler tamamlayıcı bir özellik gösterirler. Bu nedenle dekorasyon yapacağınız alanlara yerleştireceğiniz dekoratif ürünler, konseptin kendini göstermesini sağlayacaktır.




Dekoratif ürünleri oldukça uygun fiyatlarla satın alabilir, arzu ederseniz de kendiniz yapabilirsiniz. İnternet sitelerinde ve çoğu mağazada rahatlıkla bulabileceğiniz kanvas tablo, duvar stickerı, raf, duvar saati, dekoratif ayna ve süs eşyaları gibi ürünleri içerisinden kendi zevk ve tarzınıza uygun olanları seçebilirsiniz. Dekoratif ürün satın alırken kalabalık bir görünüm oluşturmamasına ve seçtiğiniz parçaların birbiriyle uyum içinde olmasına dikkat etmelisiniz. Ancak bu şekilde istediğiniz görünümü doğru bir şekilde yansıtabilirsiniz. Öte yandan her yerin eşya ve mobilya olduğu bir alanda vakit geçirmek hem sizi yoracak hem de kötü bir görünüm oluşturacaktır. Dar ve sıkışık mobilyaların bulunduğu ve işlevsel olmayan eşyalarla döşenmiş bir evler, bireylerin evde vakit geçirmek istememesine neden olmaktadır. Bu da bireylerin kendilerine rahatlıkla zaman ayıramaması gibi olumsuz sonuçlar doğurmaktadır. Yaşam alanlarında geçirilen vakitlerin verimli olması için dekorasyon için seçilen malzemelerin kullanım alışkanlıklarına ve evde yaşayan bireylerin ortak zevklerine göre seçilmesi gerekmektedir. Bu sayede yaşam alanlarının benimsenmesi de kolaylaşacaktır.
Yaşam alanları dekore edilirken unutulmaması gereken nokta, evlerin hem estetik açıdan hem de kullanışlılık açısından bireylerin isteklerine uyumluluğudur. Kendimize vakit ayırmak, dinlenmek ve sevdiklerimizle vakit geçirmek için en ideal yer olan evlerimizin doğru dekore edilmesi evlerimizin kullanım alanını da genişletecektir.




Dekoratif ürünler edinmek için eski eşyaların değerlendirilmesi oldukça keyifli bir süreçtir. Kendi hayal gücünüze göre şekillendirdiğiniz eşyalar, özgüveninizin artmasına da katkıda bulanacaktır. Eski eşyaları değerlendirmek için nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız, her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz örneklere bakabilirsiniz. Örneğin; kot ceplerinizden bir halı yapabilir, eski kumaşlardan masa örtüsü veya pike yapabilir, süt şişelerini şamdan haline getirebilir, renkli iplerle sandalyelerinizi süsleyebilirsiniz. Bu sayede eski eşyalarınızı değerlendirerek, maliyetsiz bir şekilde yeni ürünlere sahip olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder