28 Kasım 2014 Cuma

Kapıda Ödeme Nedir?


Birçok tüketicinin e-ticaret sitelerinden uzak durmasının nedenlerinin başında ödeme sürecine duydukları güvensizliktir. Banka ve kredi kartı bilgilerinin çalınacağından korktukları için internet üzerinden alışveriş yapmaktan uzak duran tüketiciler, e-ticaret sitelerinin de bu müşterileri çekmek amacıyla çeşitli çalışmalar yapmalarına neden olmuştur.

Online alışveriş sitelerinin güvenlik yazılımlarına güvenmeyen tüketiciler için ilk olarak banka havalesi çözümü getirilmiştir. Fakat bu ödeme şeklinin de çoğu zaman müşteriler tarafından ''meşakkatli'' bir süreç olarak adlandırılmasının önüne geçilememiştir. İşte böylesi deneyimler neticesinde tüketiciler için en uygun ödeme sisteminin kapıda ödeme olduğu kanısına varılmıştır. Artık çoğu alışveriş sitesinin ödeme seçenekleri arasında yer alan bu yöntem, online alışverişten kaçınan kişileri de ikna etmeyi başararak dijital dünyaya karşı konulamayacağını bir kez daha kanıtlamıştır.

Peki ya nedir bu kapıda ödeme?


Kapıda ödeme, herhangi bir e-ticaret sitesinden sipariş verilen ürünün kargo firması tarafından müşteriye teslim edildiğinde tahsilatı yapılan bir ödeme şeklidir. Burada tüketiciler kapıya gelen kargo görevlisine siparişlerinin tutarını ödeyerek ürünlerini teslim alabilirler. Kapıda ödeme seçeneğinde ödemeler genellikle nakit yapılır, ancak kapıda kredi kartı ile ödeme yapan tüketicilere de rastlanmaktadır.

Kapıda ödeme seçeneğinin birçok faydası olduğundan bahsedebiliriz. Bunlardan en önemlisi ise tüketiciye cayma hakkının tanınıyor olmasıdır. Yani kargoyla kapınıza gelen siparişinizi kontrol ettikten sonra ödemesini yapabilirsiniz. Bu durumda ürünü beğenmeseniz bile iadesini anında gerçekleştirebilirsiniz.

Kapıda ödeme fırsatını değerli müşterilerine sunan Evidea.com, müşteri memnuniyeti ve güveni açısından son derece önemli bir stratejiyi hayata geçirmenin mutluluğunu duymaktadır. Eğer siz de güvenilir bir dekorasyon sitesi arıyorsanız, mutlaka Evidea.com'a gelin.

Kapıda Ödeme: http://www.evidea.com/t/odeme-sekilleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder